E.R Considerado VH05-029-2577

Hevonen kuoli tallissa riehuneen tulipalon takia. Heinäkuun 2011 lopussa.      
Kuvia klikkaamalla ne aukeavat uuteen ikkunaan isompina

63 sijoitusta, YLA3, ERJ-II


Perustiedot

Nimi E.R Considerado Lempinimi Dera
Sukupuoli Tamma Rotu Ratsuponi (rp x rp, poniprosentti 50 %)
Syntymäpäivä 31.3.2007 Ikä 22 v (oma (31.1.2008 -> 13, siitä eteenpäin 3 IRL kk = 1 VRL vuosi)])
Väri Tummanpunarautias Säkäkorkeus 144 cm
Koulutus ko He A, re 100 cm, me 100 cm Painotus Yleispainoitteinen
Omistaja Viivuska (VRL-00502) / Belvine Kasvattaja Zoyo / Veikeä

Historiaa

Dera syntyi sumuisena maaliskuun aamuna. Synnytyksessä ei ollut mitään ongelmia ja ennen kuin emän omistajat olivat ehtineet paikalle Dera jo seisoi ja nautti äidinmaidosta. Se sai viettää antoisaa aikaa Veikeän isoilla laitumilla muiten varsonjen kanssa, kunnes se vieroitettiin ja Dera muutti Valiant Poniesiin. Valiantissa Dera ehti sen aikaa olla, että se koulutettiin siellä ja se oppi paljon muita tärkeitä elämään kuuluvia asioita Valiantissa asustettuaan. Sitten Valiant valitettavasti lopetti ja Dera muutti Fuzzes Ponies and Horses:iin. Pian muuton jälkeen Deralla alettiin erittäin ahkerasti kisaamaan. Marraskuussa 2007 Dera muutti asumaan Belvineen. Koko pitkän elämänsä ajan Dera on asunut Belvinessä. Tammalla on kisattu aktiivisesti ja kolme varsaakin se on saanut. Tammalla alkoi sen vanhetessa olemaan vähän vaivoja jalkojen kanssa, joten esteillä kisaamista vähennettiin hieman loppua kohden. Kuitenkin kouluradoilla kisattiin niin aktiivisesti kuin pystyttiin. Deran ollessa 18 vuotias se siirtyi pelkästään jalostuskäyttöön ja pieneen harrastekäyttöön. Sen kanssa käytiin myös vielä pienissä epävirallisissa valmennuksissa.

Luonne

Dera on yleisesti ottaen todella mukava ponitamma. Pieni pilkahduksia ponisuudesta näkyy silloin tällöin, mutta pääasiassa Dera on vain utelias ja kiltti oma itsensä. Derasta ei voi olla tykkämättä, vaikka kuinka huono päivä olisi, joko ponilla tai hoitajalla, jostakin löytyy aina se positiivinen pilkahdus. Ja koko loppu päivän hoitaja on kuin yhtä hymyä. Dera osaa hyvin ns. ottaa yleisönsä ja tässä tilanteessa hoitajansa. Vaikka Dera onkin joskus ärsyttävän vilkas, se kuitenkin kunnioittaa hoitajaansa siinä määrin, ettei mene äärimmäisyyksiin. Mitä tahansa Dera tekee, loppujen lopuksi ei voi muuta kuin hymyillä tai nauraa.

Hoitaessa Dera on vilkas ja utelias, mutta kuitenkin pohjinmiltaan kiltti ja ihmisystävällinen poni. Se malttaa seisoa paikallaan hetken, mutta sen jälkeen sen on taas vaihdettava asentoaan. Se ei kuitenkaan yritä olla ilkeä, se vaan tympääntyy helposti ja haluaa sen takia esimerkiksi vaihtaa asentoa. Tamma myös kyllästyy helposti ja paremman tekemisen puutteessa se alkaa näprätä vetosolmua auki, jos tamma on pistetty kiinni. Vaikka Dera onkin kätevä suustaan, ei se ihan kaikkeen pysty. Joten kunnon solmu vaan, niin pysyy Dera-ponikin aisoissa. Kuitenkin kannattaa olla tarkkana, eikä jättää Deran karsinan ovea milloinkaan auki jos käy jossain muualla. Pian voi tamma tullakin käytävällä vastaan. Siksi varsinkin ulkona harjatessa on oltava koko ajan tarkkana, ettei Dera pääse karkuun. Kuitenkin käytävällä Dera viihtyy paremmin kun se saa katsella enemmän ympärilleen. Kunhan laittaa narut tarpeeksi kireiksi tai käyttää metallisia naruja, Dera on paljon mukavampi hoitaa ja varustaa käytävällä. Välillä tammalla on myös ikävä tapa kolistella karsinan ovea, jos se kyllästyy. Silloin tamman kanssa pitää olla vain tomera ja käskeä Deraan kärsivällisesti lopettamaan. Dera ei kovaa ääntä tai pientä läpsäisyä säikähdä, joten jos se ei tottele, voi hyvin käyttää vähän kovempia keinoja.
Dera antaa muuten harjata itsensä hyvin, jopa todella hyvin, mutta se aristaa hieman jalkojaan ja saattaa yrittää hieman potkia. Jalkoja harjatessa pitää siis olla tarpeeksi hellä, mutta kuitenkin putsata jalat kunnolla. Jalkojen harjauksessa onkin hyvä ottaa käyttöön vähän pehmeäpi harja tai käyttää vaan kovaa harjaa varovaisemmin. Varsinkin kuraisella säällä kun kova harja on välttämätön, pitää vaan kärsivällisesti harjata tamman jalat, vaikka se kuinka nostelee jalkojaan. Kaviot tamma kuitenkin nostaa hyvin ja pitää ne yleensä myös hyvin ylhäällä. Jos hoitajalla kestää tamman mielestä liian kauan kavioiden putsauksessa, se alkaa hieman kiskomaan jalkaansa pois. Onneksi Dera on kuitenkin sen verran pieni polle, ettei sen nykäiset paljon auta. Kunhan pitää vain tomerasta jalan paikallaan, sujuu kavioiden putsaus helposti.
Varustaessa Dera saattaa hieman luimia ja väistellä satulaa. Satulan saa kuitenkin melko helposti tamman selkään, jos tamma on kiinni, eikä jahkaile turhia ja anna tammalle mahdollisuutta riehua. Suitsia laitettaessa saa varautua myös pieneen taisteluun, kun Dera nostaa päätänsä. Kuitenkin tamma ei niin iso poni ole, että suitsien laitto hirveästi vaikeuksia tuottaisi. Kunhan ottaa napakan otteen tamman päästä ja vähän puristelee suupielestä, Dera ottaa suitset suuhunsa pienen empimisen jäleen. Kunhan kuolaimet on suussa, ei sutsimisessakaan ole mitään ongelmia. Turparemmit eivät saa olla liian kireillä, tai muuten tamma tappelee hyvin paljon ohjaa vastaan ratsastaessa.
Pesemisestä Dera jostain kumman syystä tykkää. Vaikka olisi kuinka kylmää vettä tai vesi tulisi jotenkin ikävästi, se vainnautiskelee. Dera on myös hyvin taitava leikkimään vedellä, joten hoitaja saa olla hyvin tarkka, ettei itsekin kastu ihan litimäräksi. Kunhan ei ole liian lähellä Deraa, eikä itse turhia temppuile letkun kanssa, pesemisen pitäisi sujua hyvin kuivasti ja kätevästi.

Ratsastaessa Dera on hieman hankala tapaus. Jos tamman kanssa ei ole tarkka ja selkeä, se pistää koko homman täysin pelleilyksi. Dera ajattelee, ettei sen tarvitse oikeasti mitään tehdä, ratsastaja vain pelleilee sen kanssa. Dera pitää siis saada keskittymään ja joskus se on todella vaikeaa. Jos Deraa panostaa liian vähän, se ei tee mitään oikein koko loppu tuntina. Jos taas Deran kanssa työskentelee liian kovalla kädellä ja liian voimakkailla avuilla, Dera ärsyyntyy ja turhaantuu. Kun Dera turhautuu, se saattaa lähteä päätään ravistellen kiidättämään ratsastajaansa ravissa ympäri kenttää tai maneesia. Myös kaikenlainen väistäminen, pyöriminen, peruuttaminen ja pystyyn hyppiminen on myös tuttua. Varsinkin liian kireä tai epätasainen ohjastuntuma saa Deran hermostumaan. Välillä voi tuntua, että mitä tahansa tekisit, teet kuitenkin väärin. Dera vaan säätää, eikä tottele ollenkaan. Mutta kunhan selässä istuu varma, asiansa osaava ja tarpeeksi päättäväinen ratsastaja, kulkee Dera aivan unelma ponina. Deran kanssa onkin tärkeintä oppia tuntemaan ponin rajat. Deran kanssa avainsanat ovat kärsivällisyys ja täsmällisyys. Mitä enemmän Deran kanssa tekee töitä, sitä paremmin sen oppii tuntemaan ja sitä paremmin ratsastus menee. Deran kanssa auttaa myös se, jos tekee alkuverryttelyt aina samalla tavalla, mutta monipuolisesti. Silloin oppii tietämään milloin on tarpeeksi tehty töitä, että voidaan siirtyä vaikeampiin tehtäviin. Vaikeammat tehtävät sujuvatkin useammin paljon helpommin, eikä silloin ratsastajankaan tarvitse olla koko ajan kielikeskellä suuta. Silloin Derakin antaa vähän virheistä anteeksi.
Deralla on lennokkaat ja aika tasaiset askeleet. Käynti on jouhevaa, tehokasta ja kevyttä. Käynnissä, varsinkin hyvässä peräänannossa, Dera polkee oikein kunnolla alleen ja saa aikaan oikein näyttävääkin liikettä. Käynti onkin Deran yksi vahvimmista puolista. Ravi on Deralla taas vähän ratsastajalle pompukasta, mutta kuitenkin tasaista ja matkaavoittavaa. Ravissa Dera ei ehkä ole ihan parhaimmillaan, vaikka se pystyykin hyvin kantamaan itsensä. Joskus se kuitenkin tympääntyy kunnolla ravaamiseen ja alkaa ravaamaan epätasaisesti. Onneksi pari topakkaa käskyä pohkeilla saa sen yleensä takaisin hyvään muotoon. Laukka on ehdottomasti Deran parhain osa-alue. Laukka on hyvin lennokasta, tasaista ja reipasti. Dera ei mielellään tykkää laukata liian hiljaa, ja vaikka sillä laukkaisikin vähän kovempaa se pysyy hyvin kontrollissa ja hyvässä muodossa. Kaikin puolin Dera on hyvin tasainen, hyvin harvoin sillä näkee tahtivirheitä.

Kouluratsastus on Deran mielestä mukavaa, kunhan ratsastaja osaa kertoa sille, mitä haluaa tamman tekevän ja antaa sen jälkeen Deran suorittaa tehtävänsä rauhassa, ilman ylimääräisiä apuja. Tärkeintä onkin juuri se, ettei pyydä liian isoilla avuilla vaan luottaa siihen, että Dera kuuntelee pieniäkin apuja. Varsinkin koulukisoissa Dera on kyllä hyvin kuulolla, eikä keskity mihinkään ylimääräiseen. Toisinkuin kotona, jossa se saattaa joskus vähän turhaakin vilkuilla muualle, kun pitäisi keskittyä olennaiseen. Jos kuitenkin Deralle vähän liian voimakkaita apuja, siltä menee hermot helposti ja tamman turhauduttua tai väsyttyä ei työnteosta tule yhtään mitään. Sen kanssa onkin tärkeää, ettei alku tunnista pyydä liian kovilla avuilla. Vaikka useamman hevosen kohdalla heti alusta pitäisi olla hereillä, niin varsinkin Deran kohdalla kouluratsastuksessa, on paljon parempi aloittaa vähän iisimmin. Kokeilee pikku hiljaa, missä menee Deran sen päivän raja ja tekee kaiken mahdollisimman tasaisesti. Derakin tykkää enemmän kärsivällisestä ja rauhallisesti alkuverryttelyistä. Ja sitten kun kaikki osuu nappiin, Dera menee kaikki pyydetyt liikkeet kevyesti, tasapainoisesti ja todella helpon näköisesti. Varsinkin väistöissä ja lisäyksissä Dera loistaa, kunhan sille on aluksi antanut vähän tilaa. Deran kanssa on nautinto työskennellä ja ratsastaja ja poni ovat hyvässä tasapainossa.

Esteillä Dera on vauhdikas ja kuumuu. Deraa ei saa kuitenkaan jarrutella liikaa, sillä se kieltää silloin helposti. Se mielellään meneekin lujaa, eikä edes tykkää mennä hiljaa. Jo hiljainen vauhti voi saada aikaan sen, että Dera kieltää. Vauhtia ei kuitenkaan pidä yhtään pelätä, eikä myöskään tarvitse pelätä sitä, että mentäisiin liian lujaa. Dera on niin kokenut esteponi, että se osaa hyvin ajoittaa vauhtinsa ja ponnistuksensa. Lisäksi vauhdista on oikeastaan vaan hyötyä tiukoissa kisoissa.
Kovasta vauhdista huolimatta, Dera pystyy menemään lyhyitäkin teitä tasapainoisesti ja hyppäämään esteet tarkasti ja huolellisesti. Se on todella tarkka jaloistaan ja se hyvin harvoin edes kolauttelee puomeilla. Jos kuitenkin Dera puomin pudottaa, se on yleensä monen huonon asian summa. Dera ei siis turhia pudottele ja sitä voi sen takia juuri kutsuakin hyvin huolelliseksi ratsuksi. Sen ajatus ei karkaa minnekään muualle, vaan se keskittyy vain edessä olevaan esteeseen. Voin melkein kuulla kun tamman päässä raksuttaa kun se mittailee katseellaan etäisyyksiä. Dera onkin mestari mittailemaan etäisyyksiä itse. Ratsastajan ei tarvitse kuin vähän olla mukana niin kaikki sujuu mainiosti. Tamman vauhdista ja tasapainoisesta etenemisestä onkin hyötyä varsinkin uusinnassa. Yleensä uusinnan aikana Dera saattaa jopa löytää jostain ihan uuden vauhteen ja lisätä vauhtia vielä pikkaisen. Samalla kun ratsastajakin yrittää keskittyä paremmin ja tehdä parhaansa, Dera ottaa ratsastajastaan mallia ja tekee useimmiten todella upeita uusintaratoja.

Maastossa Dera on yllättävän rauhallinen ja todella varmajalkainen. Se ei yhtään häslää ylimääräisiä ja on heti tarkasti kuulolla. Joskus ehkä jopa liiankin. Se saattaa jäädä tuijottamaan huolestuttavia asioita, mutta unohtaa ne kyllä, jos tammalle antaa muuta ajateltavaa. Yleensä esimerkiksi pieni ravipätkä saa Deran unohtamaan oudon näköisen puskan. Välillä Dera innostuu menemään hieman vauhdikkaammin, mutta käsistä se ei maastossa kuitenkaan lähde. Siksi Dera onkin todella mukava maastokaveri. Se on loistava vetohevonen ja useimmiten juuri Deran kanssa mennään ensimmäistä kertaa uuden tai nuoren hevosen kanssa maastoon. Myös maastoesteet ovat tamman mieleen. Silloin se voi jopa vähän innostuakin, mutta toisin kuin normaaleilla esteillä se ei välitä isommistakaan pidätteistä. Se ylittääkin minkä tahansa esteen epäröimättä ja varmasti.

Kisapaikalla Dera on oma vauhkoileva itsensä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia menevät siihen, että Deran saa pysymään paikallaan ja mahdollisesti harjattua uudestaan kun se on sotkunet itsensä matkalla kisoihin. Dera ei halua olla yhtään paikallaan ja siksi sitä kannattaakin kävelyttää koko ajan, ettei se hermostu ja stressaannu liikaa. Verryttelyssä Dera yleensä jo tajuaa, että nyt on kyseessä kisat ja, että pitaa olla kunnolla. Kuitenkin aina välillä sieltä pilkahtaa se sama vanha Dera joka haluaa pelleillä. Kuitenkin verkkojen jälkeen ja kun aletaan odottomaan omaa vuoroa niin Dera on jo täysin keskittynyt. Suoritus meneekin yleensä hyvällä rutiinilla. Esteet vauhdilla ja kouluradat kokemuksella. Kisojen jälkeen Dera on aina väsynyt ja menee traileriinkin rauhallisesti. Yleensä kun johonkin lähdetaan niin Deran lastaaminen on yhtä showta. Deran kannattaakin yleensä lastata viimeisenä, että se näkee muidenkin jo menneen autoon tai traileriin. Kuitenkin kauroista tai muusta ruuasta on paljon apua. Taluttaessa on Dera on yleensä vähän rauhallisempi, jos se saa kävellä vähän pidemmällä narulla rauhassa. Se ei säiky mitään eikä välitä muista hevosista. Kengittäjän ja eläinlääkärin pitää olla aina tuttu ja turvallinen, muuten Dera pistää ranttaliksi. Tutun henkilön kanssa homma kuitenkin sujuu joskus jopa yllättävänkin helposti.
Kiitos osasta Santha:lle, loput(/suurin osa) Viivuska

Sukutaulu

i. Westwind Bringen
- 142 cm korkuinen kimo ratsuponiori (hann x nf, poni 50%)
- estepainoitteinen, reipas ja energinen, mutta kiltti ja sympaattinen, ratsastaessa testaa ratsastajaa, rakastaa hyppäämistä
ii. Beleidigung (evm)
- 170 cm korkuinen rautias hannover ori
iii. Regen Frisch (evm) hann, prt, 169cm
iie. Gestreif als Tiger (evm) hann, rt, 165cm
ie. Wunderschön Ausruf (evm)
- 147 cm korkuinen kimo newforest ponitamma
iei. Leblos Trommler (evm) nf, m, 145cm
iee. Unvergessbar Trum (evm) nf, rn, 135cm
e. Sundance Pernilla muistosivut
- 145 cm korkuinen rautias ratsuponitamma (hann x wb, poni 50%)
- yleispainoitteinen, rauhallinen, joskus vähän tempperamenttinen, ratsuna monipuolinen, hyppää mielellään
ei. Sundance (evm)
- 162 cm korkuinen rautias holstein ori
eii. Hawkbit (evm) holst, km, 164cm
eie. Hailstone (evm) holst, tprt, 159cm
ee. Perla (evm)
- 136 cm korkuinen tummanrautias welsh B tamma
eei. Tortoiseshell (evm) wB, rn, 130cm
eee. Brierhip (evm) wB, trt, 134cm

Sukuselvitys

Westwind Bringen oli ensimmäiselle omistajalleen aluksi pelkkä päähän pisto. Mitä ratsuponilla muka tekisi puoliveritallissa. Mutta kuitenkin zoyo päätti hankkia puoliveristensä sekaan nuoren, jo menestyneen ja kaiken lisäksi oikein komean ratsuponiorin. Ori on rakenteeltaan hyvin siro ja jopa ruunamainen, mutta luonteeltaan se on ehdottomasti orimainen. Saksassa syntynyt vahinkovarsa on luonteeltaan kiltti, mutta hyvin innokas. Tempperamenttiakin löytyy, joten ori ei ole kaikista helpoin hoidettava. Ratsastaessa ori mielellään koettelee hieman ratsastajansa hermoja ja mittailee ratsastajaansa. Jos saa orin kuitenkin aluksi tottelemaan ratsastuskokemus on varmasti miellyttävä. Ori on kokenut, varma ja energinen kisahevonen. Ennen suoritusta ori ei meinaa pysyä nahoissaan, mutta kun tulee tosipaikka, ori tietää kyllä miten pitää olla. Orilla onkin paljon menestystä niin esteiltä kuin maastoesteiltäkin. Orilla on kolmea upeaa tammapuolista jälkeläistä joista kaikki ovat hyvin menestyneet niin esteillä kuin koulussakin.

Beleidigung on saksassa asuskeleva hannover ori. Ori on armoton kilpailuhevonen ja sen kuuluisat kilpailuhermot ovat siivittäneet sen upeisiin menestykseen kansainvälisissä kilpailuissa pääasiassa tasolla 130 cm. Ori on myös hyvin itsevarma, eikä se paljosta hätkähdä vaan tekee aina suorituksensa täysille. Muuten ori on todella miellyttävä ratsastaa ja sen kanssa muutenkin on helppo olla. Se ei ole turhan orimainen, eikä yhtään ilkeä, vaan kiltti ja rauhallinen. Itsevarma ori osaa myös pelleillä ja silloin hoitaja saa olla tarkkana, ettei revi pelihousujaan leikkivan orin kanssa. Orin saadessa hieman ikää se on pikku hiljaa siirtynyt jalostuskäyttöön. Ori periyttää hyvin upeaa hyppykykyäänkin ja useat sen jälkeläisistä ovatkin menestyneet hyvin esteradoilla.

Regen Frisch on estepainoitteinen hannover ori, joka on vain yhden ihmisen hevonen. Se ärsyyntyy helposti, jos sitä hoitaa tai ratsastaa jokun muu kuin sen omistaja. Muutenkin se on luonteeltaan aika vaikea ja orimainen. Ilkeä se ei ole, mutta jääräpäisyyttä löytyy senkin edestä. Oria voisi luulla helposti suureksi shetlanninponikse, samanlaisia piirteitä löytyy siitäkin. Ratsastaessa ori on reipas ja säikky, mutta omaa todella hyvän hyppytyylin, joka korvaa sen muut puutteet. Ori siirtyi varhaiseläkkeelle 16-vuotiaana pienen jalkavaivan takia, mutta sitä ennen se ehti kerätä upeat ruusuke ja pokaalikokoelmat. Sen jälkeen siitä tuli täysipäiväinen siitoshevonen.

Gestreif als Tiger on kaunis ja elegantti hannover tamma. Se on luonteeltaan pirteä, kipakka ja tulinen ja tämän näkee varsinkin kun sitä ratsastaa. Hoitaessa se on suhteellisen rento ja mukava, mutta ratsuna vaativa. Tammalla on kilpailtu kansainvälisillä 130 cm radoilla ihan mukavasti menestyen. Myöhemmin sen kanssa siirryttiin alueluokkiin, koska se alkoi pikku hiljaa stressaamaan kansainvälisissa ympyröissä. Tammalla on paljon menestyneitä jälkeläisiä, niin hevos kuin ponipuolellakin. Suurin osa niistä on estepainoitteisia ja menestyneitä urheiluhevosia ja poneja.

Wunderschön Ausruf on kaunis newforestilainen tamma. Rautias tamma on rakenteeltaan siro ja pitkäjalkainen. Päässä sillä on kaunis läsi ja jaloissa korkeat sukat. Tamma aloitti kilpailu-uransa esteiden puolelta, mutta huonon menestyksen takia sen kanssa vaihdettiin kouluratsastukseen. Tasolla Va B kilpaileva tamma onkin menestynyt ihan mukavasti. Saksassa nykyään asusteleva tamma on luonteeltaan tulinen ja tempperamenttinen, joka ottaa tosissaan kaiken mihin ryhtyy. Se ei mielellään tee mitään puolitehoilla vaan kotonakin treeneissä se näyttää parasta osaamistaan. Tammalla on 3 jälkeläistä, jotka kaikki kilpailevat kansallisen tason este tai koulukisoissa.

Leblos Trommler on komea new forest poniori. Ori on valjakkopainoitteinen, mutta sillä on kisattu myös este - ja koulukentillä. Taitonsa ori kuitenkin näyttää parhaiten valjakkoradoilla. Ori on asustanut niin Saksassa kuin Suomessa. Luonteeltaan ori on energinen, mutta todella rauhallinen. Se sopii hyvin siitokseen johon sitä onkin käytetty paljon. Se periyttää hyvin molempien vanhempien hyviä ominaisuuksia ja tuottaa aina kilpailukykyisiä ja monipuolisia jälkeläisiä. Ajaessa se on reipas, mutta tarkka. Ratsuna pirteä ja todella herkkä.

Unvergessbar Trum on Ruotsissa maalaissiittolassa asusteleva nätti ponitamma. Sillä on kilpailtu sen koko iän ajan monipuolisesti kenttä-, este- ja kouluradoilla. Pääasiassa kuitenkin koulua aina tadolla Va B asti. Pikku hiljaa iänkarttuessa siirryttiin kuitenkin helpompii luokkiin. Luonteeltaan tamma on lempeä ja rauhallinen, joka lapsen unelmaponi.

Sundance Pernilla on kilttiluonteinen ratsuponi tamma. Se ei paljosta hätkähdä ja on jokaisen pikkutytön suosikki. Tamma on hyvin mukava hoitaa, siksi se onkin oiva harjoitushevonen, kun harjoitellaan hevosen hoitamista. Tamma ei säiky, eikä ole yhtään ilkeä. Pientä tempperamenttia tamma kuitenkin näyttää olemalla mielellään laitumella lauman johtaja. Tamma on ratsuna monipuolinen ja sen kanssa onkin moni pikku tyttö aloittanut kilpailu-uransa. Tammalla on niin kisattu esteillä, koulussa, kenttäratsastuksessa, maastoesteillä ja näyttelyihinkin on osallistuttu. Menestystä on tullut kuitenkin eniten esteillä ja näyttelyissä. Tamma omaa upean rakenteen ja sopusuhtaisen rakenteen ja hyppää mielellään ja innokkaasti. Tammalla on 3 jälkeläistä, joille kaikille se on periyttänyt pääsääntöisesti upean rakenteen ja hyvän hyppykyvyn.

Sundance on pienikokoinen rautias holstein ori. Se on luonteeltaan hyvin orimainen ja tempperamenttinen. Kuitenkin se omaa upean hyppykyvyn, minkä takia se onkin hyvin kuuluisa jalostusori. Orin nuoruudesta ei paljon tiedetä, koska se myytiin hyvin nuorena Saudi-Arabialaiselle hevosharrastajalle, jonka kanssa se kisasi pääasiassa silloisessa kotimaassaan. Kuitenkin orin omistajan siirtyessä enemmän enemmän laukkaurheiluun, ori myytiin ja se muutti takaisin Eurooppaan. Omistukseensa orin nappasi eräs estehevosiin keskittynyt ranskalainen siittola ja menestyviä estehevosia omistava talli. Heidän omistuksessaan oria kehitettiin ja noin 10 vuoden ikäisenä ori hyppäsi ensimmäisiä kansainvälisiä luokkiaan tasolla 150 cm. Menestys jatkui orin 15 ikävuoteen jolloin ori kuitenkin valitettavasti loukkasi jalkaansa laitumella, eikä esteura enää voinut jatkua. Ori siirtyi jalostuskäyttöön ja onkin saanut jo 50 jälkeläistä.

Hawkbit on suhteellisen pieni kimo holstein ori. Se ei paljon isoudellaan pelota, mutta ei se kyllä ole ilkeä luonteeltaankaan. Hyvin harvoin tulee vastaan näin kilttiä ja rauhallista oria. Se ei paljon tammoja katsele ja on hyvin neutraali niitä kohtaan. Tietysti joskus kun joku oikein nätti tamma on näköpiirissä niin pitää orin vähän tammaa katsella, muttei se muuta sen käytöstä yhtään. Muuten ori on utelias ja siisti, se ei paljon karsinassa liiku ja odottaa kiltisti, että hoitaja saa hommansa tehtyä. Ratsuna se on rohkea ja selväpäinen. Estepainoitteinen kun on se ei paljon esteitä katsele, vaan hyppää ne mielellään ilmavasti yli. Orilla on kilpailtu paljon kansallisella tasolla, ihan huippukisat ovat kuitenkin jääneet pois omistajan haluttomuuden takia. Ori on haluttu siitoshevonen, sillä onkin lähemmäs 50 jälkeläistä. Se perittyyää hyvin hyvää käytöstään.

Hailstone on sirorakenteinen tamma, rodultaan holstein. Se on luonteeltaan aika säikky, eikä ole ihan pikkulapsen hevonen. Se miellään on koko ajan liikkeessä ja sen hoitaminen onkin aika haasteellista. Ratsastaessa se on vähän samanlainen, mutta hypätessä se ryhdistäytyy ja tekee hommat mielellään fiksusti. Se ei silloin pelleile samalla tavalla kuin sileällä ja keskittyy olennaiseen. Tammalla on kisattu pääasiassa harrastusmielessä, koska sillä on pienimuotoinen jalkavamma. Se ei kuitenkaan käyttöä haittaa, kunhan tammalla ei yli 100 cm esteitä hypätä. Tamma onkin siirtynyt pääasiassa jalostuskäyttöön. Sen mukavan suvun ja hyvän hyppytyylin ansiosta ja on haluttu tamma, jolla onkin jo lähemmäs 5 jälkeläistä. Kaikki varsat ovat olleet menestyneitä ratsuja esteillä.

Perla on siro, mutta isokokoinen welsh b-tamma. Tamma asustaa Saksassa, missä se oli nuorempana pääasiassa harraste ja ratsastuskoulukäytössä. Kuitenkin tamman upean suvun ja sopusuhtaisen rakenteen takia se siirtyi pian jalostuskäyttöön. Vaikka energinen ja utelias tamma ei itse ole kisakenttien menestyksellä pilattu, sen hyvät ominaisuudet tekevät tammasta tunnetun ja arvostetun jalostushevosen. Tammalla on pääasiassa welsh b-varsoja, mutta tammaa on käytetty myös ratsuponi ja muuhun welsh-jalostukseen. Useat tamman jälkeläiset ovat menestyneet hyvin varsinkin koulu- ja esteradoilla, mutta on niillä osallistuttu menestyksekkäästi myös näyttelyihin. Tammalla on noin 10 jälkeläistä.

Tortoiseshell on pieni ja pippurinen welsh b-poni. Jos poni pääsee irti, sitä ei millään saa kiinni. Tämä on todettu monta kertaa. Silloin pitää vaan odottaa, että orille tulee nälkä ja että se palaa itse talliin. Muuten se on mukava tapaus, sen kanssa on kiva vain viettää aikaa, koska se mielellään järjestää jotain jäynää hoitajalleen. Hoitaessa se miellään pyörii ympäri karsinaa ja yrittää ärsyttää hoitajaa mahdollisimman paljon. Ratsuna ori on kuitenkan aika yhteistyöhaluinen ja alistuu ratsastajan tahtoon. Se mielellään näyttelee hienoja koulukiemuroita ja hyppii innokkaasti esteiden yli. Ori on myös muutaman varsan isä, kuitenkin varsinaiseen jalostuskäyttöön aiotaan siirtyä vasta kun ori siirtyy kisaeläkkeelle.

Brierhip on laiskahko ja muutenkin vähän unelias tamma. Se mielellään pysyy paikallaan ja liikkuu hoitaessa vaan jos on aivan pakko. Ratsuna se on kuitenkin eri tapaus. Se liikkuu ihan hyvin omilla jaloillaan ja tekee kiltisti pyydetyt asiat. Tamma kisaura alkoi lupaavasti ja se menestyikin ihan mukavasti, mutta sitten sille tapahtui onnettomuus laitumella ja se jouduttiin lopettamaan. Ennen sitä se oli ehtinyt saada kaksi jälkeläistä, jotka jatkavat tamman vietoittamalla tiellä rehellisina hevosina.

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 63, voittoja 11, toisia ja kolmansia sijoja 20

Koulukilpailut - Sijoitukset tummennettuna - 20 sijoitusta

31.3.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 86/95
31.3.2009 - KUTSU - KN Special (KRJ) - 57/91
28.2.2009 - KUTSU - He A (KRJ:n helmikuun cup) - 477/547
28.2.2009 - KUTSU - He B (KRJ:n helmikuun cup) - 258/616
1.2.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 20/96
1.2.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 1/90
1.2.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 73/78
29.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 84/89
28.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 16/89
27.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 17/88
25.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 52/85
24.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 45/85
24.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 55/93
24.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 42/100
24.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 64/83
24.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 91/100
24.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 43/75
23.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 70/75
22.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 65/75
21.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 28/75
20.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 75/75
16.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 23/50
15.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 29/50
15.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 3/31
14.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 45/53
14.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 19/40
14.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 31/40
9.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 26/62
8.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 5/62
7.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 56/60
7.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 228/431
7.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 120/300
7.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 158/261
6.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 59/62
6.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 138/431
6.1.2009 - KUTSU - He B (KRJ) - 157/300
6.1.2009 - KUTSU - He C (KRJ) - 230/261
6.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 60/60
6.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 58/60
5.1.2009 - KUTSU - He A (KRJ) - 59/62

17.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 49/96
17.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 49/80
16.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 69/96
16.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 60/80
16.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 43/60
15.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ:n joulukuun cup) - 269/371
15.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ:n joulukuun cup) - 35/359
15.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 38/94
15.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 29/80
14.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 49/94
14.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 70/80
13.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 73/94
13.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 54/80
12.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 40/94
12.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 50/80
11.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 83/94
11.12.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 52/80
6.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 97/109
6.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 23/100
5.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 84/108
5.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 83/99
5.12.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 25/103
5.12.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 55/95
22.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 131/204
18.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 164/198
17.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 167/203
15.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 22/50
15.11.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 3/50
14.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 18/48
13.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 9/202
13.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 81/149
13.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 4/48
11.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 13/60
11.11.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 19/48
12.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 40/48
11.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 3/48
10.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 7/48
9.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 1/48
7.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 34/48
7.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 30/48
6.11.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 47/48
6.11.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 39/158
6.11.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 91/169
31.10.2008 - KUTSU - He A (KRJ:n lokakuun cup) - 591/609
31.10.2008 - KUTSU - He B (KRJ:n lokakuun cup) - 111/656
25.10.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 10/45
25.10.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 77/84
25.10.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 4/51
22.10.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 87/217
21.10.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 128/217
20.10.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 52/212
20.10.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 24/38
24.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 27/50
23.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 66/70
23.9.2008 - KUTSU - KN Special (KRJ) - 54/58
23.9.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 50/57
23.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 46/50
20.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 28/246
20.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 38/229
18.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 14/56
15.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 5/30
15.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 14/60
14.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 22/44
14.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 366/395
14.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 175/395
14.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 237/401
11.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 21/58
8.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 49/54
8.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 1/51
5.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 4/40
5.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 19/37
5.9.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 10/152
5.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 31/166
5.9.2008 - KUTSU - He C (KRJ) - 70/148
4.9.2008 - KUTSU - He > (KRJ) - 31/88
4.9.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 3/86
26.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 52/92
15.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ:n elokuun cup) - 406/444
15.8.2008 - KUTSU - He B (KRJ:n elokuun cup) - 131/467
10.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 29/92
10.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 27/92
10.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 24/91
10.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 37/91
10.8.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 35/91
10.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 14/60
11.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 47/60
12.6.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 18/130
12.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 57/121
12.6.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 32/127
12.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 80/120
12.6.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 89/132
12.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 31/130
09.06.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 40/57
09.06.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 24/47
29.6.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 89/182
22.6.2008 - KUTSU - He B (KRJ) - 33/86
22.6.2008 - KUTSU - He A (KRJ) - 51/83
06.5.2008 - Puomila - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 10/86
07.5.2008 - Fe Yance - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 37/134
10.5.2008 - Shadow - Luokka 4. He A (KRJ) - arvontakone - 59/166
11.5.2008 - kk Donat - Luokka 3. He B (KRJ) - arvontakone - 15/26
12.5.2008 - Shadow - Luokka 1. He A (KRJ) - arvontakone - 102/146
15.5.2008 - kk Kimakka - Luokka 2. He B (KRJ) - arvontakone - 47/95
15.5.2008 - kk Kimakka - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 76/96
30.5.2008 - Villakuja - Luokka 2. He B (KRJ) - arvontakone - 51/83
30.5.2008 - Villakuja - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 66/82
22.4.2008 - Mirus - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 86/122
16.4.2008 - Mirus - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 80/108
11.4.2008 - Vilppi - Luokka 4. He A (KRJ) - arvontakone - 20/71
10.4.2008 - Heijastus - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 49/56
10.4.2008 - Edmund - Luokka 2. He A (KRJ) - arvontakone - 23/111
8.4.2008 - Edmund - Luokka 2. He A (KRJ) - arvontakone - 8/116
2.4.2008 - De Duivel - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 56/130
2.4.2008 - Kensington - Luokka 2. He A (KRJ) - arvontakone - 45/53
1.4.2008 - De Duivel - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 103/120
31.3.2008 - Evergrey - Luokka 3. He A (KRJ) - arvontakone - 212/263
29.3.2008 - Warakas - Luokka 4. He A (KRJ) - arvontakone - 240/340

10.1.2008 - Te Adoro Estate - Luokka 4. He B (KRJ) - arvontakone - 8/73
01.12.2007 - Istuva Poni - Luokka 2. He B (KRJ) - arvontakone - 49/67
01.12.2007 - Istuva Poni - Luokka 2. He A (KRJ) - arvontakone - 6/76
18.10.2007 - Kilpailukeskus Wettlauf - Luokka 3. Helppo C (KRJ) - arvontakone - 17/30
18.10.2007 - Kilpailukeskus Wettlauf - Luokka 2. Helppo C (KRJ) - arvontakone - 293/336
18.10.2007 - Kilpailukeskus Wettlauf - Luokka 1. Helppo C (KRJ) - arvontakone - 216/287
15.10.2007 - Toyala - Luokka 3. Helppo A (Lokakuun KRJ-cup) - arvontakone - 239/273, 56.82%
15.10.2007 - Toyala - Luokka 2. Helppo B (Lokakuun KRJ-cup) - arvontakone - 275/331, 58.238%
22.07.2007 - Tammelan Hevostila - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 36/40
15.07.2007 - Peninkulma - Luokka 1. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 1/91
14.07.2007 - Rythmé - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - kouluarvontakone - 30/58
14.07.2007 - Rythmé - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - kouluarvontakone - 34/50
14.07.2007 - YT Kukkaketo - Luokka 4. Helppo B(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 21/23
10.07.2007 - VMR - Luokka 3. KN Special(KRJ) - arvontakone - 17/117
10.07.2007 - VMR - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 19/140
09.07.2007 - VMR - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 71/99
09.07.2007 - VMR - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 63/94
08.07.2007 - VMR - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 96/98
08.07.2007 - VMR - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 90/100
02.07.2007 - Dream Horse - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 4/79
02.07.2007 - Dream Horse - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 8/58
29.06.2007 - Zener Arabians - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 21/110
29.06.2007 - Zener Arabians - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 63/68
29.06.2007 - Privé - Luokka 2. Helppo B(KRJ) - arvontakone - 101/113
29.06.2007 - Privé - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 26/92
29.06.2007 - Evensans - Luokka 2. KN Special(KRJ) - arvontakone - 15/35
29.06.2007 - Mikajan Kopukat - Luokka 1. Helppo C(KRJ) - arvontakone - 27/55
29.06.2007 - Mikajan Kopukat - Luokka 3. KN Special(KRJ) - arvontakone - 39/55
25.06.2007 - YT Kotikontu - Luokka 4. Helppo A(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 3/4
25.06.2007 - YT Kotikontu - Luokka 2. Helppo B(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 6/6
23.06.2007 - KK Raesokeri - Luokka 5. Helppo A(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 17/26
23.06.2007 - KK Raesokeri - Luokka 3. Helppo B(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 26/28

Estekilpailut - Sijoitukset tummennettuna - 43 sijoitusta

1.2.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 10/46
1.2.2009 - KUTSU - 50cm (ERJ) - 20/38
1.2.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 34/60
31.1.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 106/144
31.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 110/119
24.1.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 33/33
22.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 35/37
21.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 27/37
21.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 10/50
21.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 22/50
20.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 39/50
20.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 35/50
20.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 17/37
19.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 13/60
19.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 3/60
19.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 31/60
19.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 19/50
19.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 33/50
19.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 3/60
18.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 27/41
19.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 31/60
18.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 2/38
18.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 45/49
18.1.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 84/100
18.1.2009 - KUTSU - 70-80 cm (ERJ) - 1/30
18.1.2009 - KUTSU - 60-70 cm (ERJ) - 27/30
18.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 14/100
18.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 82/100
18.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 19/50
18.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 25/50
18.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 25/37
18.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 28/60
18.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 10/60
17.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 9/37
17.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 38/50
17.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 47/50
17.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 5/38
17.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 44/48
17.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 55/60
17.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 56/60
16.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 1/37
16.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 26/46
16.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 5/43
16.1.2009 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 11/53
16.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 20/50
16.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 48/50
16.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 5/60
16.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 42/60
16.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 56/60
16.1.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 60/60
16.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 41/60
16.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 28/60
15.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 37/55
15.1.2009 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 27/60
15.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 2/60
15.1.2009 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 49/60
15.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 42/60
15.1.2009 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 35/60
14.1.2009 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 8/46

23.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 83/97
22.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 7/97
21.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 15/97
21.12.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 78/188
20.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 83/91
19.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 10/91
19.12.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 108/186
18.12.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 54/186
17.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 20/42
17.12.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 18/186
16.12.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 142/184
16.12.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 25/75
16.12.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 8/80
16.12.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 12/75
16.12.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 19/80
13.12.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 49/75
13.12.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 24/80
13.12.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 73/73
13.12.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 1/74
12.12.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 33/73
12.12.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 40/74
6.12.2008 - KUTSU - 90-110cm (ERJ) - 4/19
6.12.2008 - KUTSU - 90-110cm (ERJ) - 16/19
5.12.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 49/133
3.12.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 102/133
3.12.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 77/133
2.12.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 3/133
3.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 20/84
2.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 61/83
1.12.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 34/79
1.12.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 116/133
30.11.2008 - KUTSU - 90-100cm (ERJ) - 353/463
30.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 60/127
29.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 124/127
28.11.2008 - KUTSU - 90-100cm (ERJ) - 87/412
25.11.2008 - KUTSU - 100-110cm (ERJ) - 25/152
25.11.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 28/172
23.11.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 5/62
22.11.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 2/62
21.11.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 7/63
20.11.2008 - KUTSU - 90-100cm (ERJ) - 11/149
20.11.2008 - KUTSU - 80-100cm (ERJ) - 8/20
20.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 8/18
20.11.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 45/93
20.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 36/37
20.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 33/35
20.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 14/134
20.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 39/133
20.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 64/110
20.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 9/89
19.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 46/276
19.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 91/110
19.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 18/89
18.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 2/11
18.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 39/276
18.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 11/60
18.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 16/59
18.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 3/11
18.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 25/110
18.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 3/89
17.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 84/98
17.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 84/98
17.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 74/106
17.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 49/86
16.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 67/103
16.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 48/84
16.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 64/98
15.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 69/95
13.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 28/88
10.11.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 16/33
7.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 32/49
2.11.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 8/49
2.11.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 14/47
25.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 56/138
25.10.2008 - KUTSU - 80-90cm (ERJ) - 37/59
25.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 15/43
24.10.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 41/104
24.10.2008 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 8/84
24.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 23/43
23.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 9/43
23.10.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 3/55
22.10.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 45/55
21.10.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 14/55
20.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 11/74
20.10.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 43/55
19.10.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 37/55
19.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 10/108
18.10.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 4/39
18.10.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 31/47
18.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 12/98
17.10.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 6/45
17.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 18/98
17.10.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 6/47
17.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 27/50
17.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 23/75
17.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 49/70
17.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 30/77
16.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 52/69
16.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 53/64
13.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 37/39
13.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 42/72
12.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 41/70
10.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 2/49
9.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 26/42
9.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 40/47
9.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 14/36
8.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 22/42
7.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 3/41
7.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 4/31
7.10.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 9/44
6.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 34/45
6.10.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 22/42
30.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 64/74
30.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 9/64
30.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 12/69
23.9.2008 - KUTSU - 50-60 cm (ERJ) - 35/40
23.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 15/40
22.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 18/34
22.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 7/58
22.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 55/58
22.9.2008 - KUTSU - 50-60cm (ERJ) - 21/40
21.9.2008 - KUTSU - 50-60cm (ERJ) - 26/40
15.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 30/40
15.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 19/40
15.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 18/40
15.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 40/40
14.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 85/301
13.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 32/40
13.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 17/40
12.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 38/40
12.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 23/40
12.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 23/40
11.9.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 21/40
11.9.2008 - KUTSU - 70cm (ERJ) - 22/40
5.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 13/49
5.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 4/37
4.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 8/54
4.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 35/48
2.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 75/273
2.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 9/247
2.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 30/55
2.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 36/38
2.9.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 177/273
2.9.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 87/247
9.8.2008 - KUTSU - 40-50cm (ERJ) - 1/54
02.05.2007 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 45/82
14.06.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 55/144
14.06.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 6/105
14.06.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 11/129
15.6.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 12/29
15.08.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 14/24
20.06.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 51/94
20.06.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 20/50
20.06.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 43/50
10.06.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 72/158
10.08.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 29/31
12.06.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 30/66
12.6.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 46/148
13.8.2008 - KUTSU - 105cm (ERJ) - 25/31
13.08.2008 - KUTSU - 95cm (ERJ) - 22/47
14.06.2008 - KUTSU - 80cm (ERJ) - 38/118
30.6.2008 - KUTSU - 70-90cm (ERJ) - 202/222
30.6.2008 - KUTSU - 30-50cm (ERJ) - 5/175
30.6.2008 - KUTSU - 60cm (ERJ) - 49/74
21.6.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 54/100
21.6.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 47/92
21.6.2008 - KUTSU - 50cm (ERJ) - 42/91
21.6.2008 - KUTSU - 90cm (ERJ) - 80/95
09.6.2008 - KUTSU - 90-100cm (ERJ) - 3/25
08.6.2008 - KUTSU - 100cm (ERJ) - 68/88
10.5.2008 - Ciabacka Stables - Luokka 7. 100cm (ERJ) - arvontakone - 26/32
11.5.2008 - Ciabacka Stables - Luokka 7. 100cm (ERJ) - arvontakone - 32/33
11.5.2008 - Rowdy - Luokka 5. 100cm (ERJ) - arvontakone - 13/50
12.5.2008 - Stud Monument - Luokka 4. 100cm (ERJ) - arvontakone - 3/24
15.5.2008 - Wihiro - Luokka 3. 80-100cm (ERJ) - arvontakone - 89/99
30.5.2008 - Maple Stable - Luokka 3. 100cm (ERJ) - arvontakone - 19/40
30.5.2008 - Divine Angel - Luokka 3. 90cm (ERJ) - arvontakone - 42/83
05.5.2008 - Team Wick - Luokka 1. 100cm (ERJ) - arvontakone - 3/30
22.4.2008 - Shiawase - Luokka 3. 100cm (ERJ) - arvontakone - 19/53
08.4.2008 - Bretagne - Luokka 2. 90cm (ERJ) - arvontakone - 1/47
08.5.2008 - Kartano Blijvend - Luokka 1. 90-100cm (ERJ) - arvontakone - 40/50
09.5.2008 - Bretagne - Luokka 1. 80cm (ERJ) - arvontakone - 20/37
10.5.2008 - Shadow - Luokka 1. 100cm (ERJ) - arvontakone - 21/52
13.5.2008 - Kensington - Luokka 2. 100cm (ERJ) - arvontakone - 26/40
22.4.2008 - Karmiini - Luokka 4. 100cm (ERJ) - arvontakone - 4/60
22.4.2008 - Karmiini - Luokka 4. 100cm (ERJ) - arvontakone - 28/60
10.4.2008 - Insecte - Luokka 4. 100cm (ERJ) - arvontakone - 122/168
10.4.2008 - Keltavaara - Luokka 3. 100cm (ERJ) - arvontakone - 47/53
10.4.2008 - Virtuaalitalli Luna F - Luokka 3. 100cm (ERJ) - arvontakone - 47/193
9.4.2008 - LAC - Luokka 5. 100cm (ERJ) - arvontakone - 270/502
28.3.2008 - Edmond - Luokka 4. 100cm (ERJ) - arvontakone - 58/95

02.12.2007 - Midgårds - Luokka 4. 90 cm (ERJ) - suhteutettu - 37/40
02.12.2007 - Midgårds - Luokka 5. 100 cm (ERJ) - suhteutettu - 21/40
02.12.2007 - Midgårds - Luokka 6. 110 cm (ERJ) - arvontakone - 1/28
05.12.2007 - Midgårds - Luokka 1. 90 cm (ERJ) - suhteutettu - 37/40
05.12.2007 - Midgårds - Luokka 2. 100 cm (ERJ) - suhteutettu - 36/40
05.12.2007 - Midgårds - Luokka 3. 110 cm (ERJ) - arvontakone - 13/33
06.12.2007 - Midgårds - Luokka 1. 90 cm (ERJ) - suhteutettu - 27/40
06.12.2007 - Midgårds - Luokka 2. 100 cm (ERJ) - suhteutettu - 14/42
06.12.2007 - Midgårds - Luokka 1. 110 cm (ERJ) - arvontakone - 27/31
09.12.2007 - Midgårds - Luokka 6. 110 cm (ERJ) - suhteutettu - 20/27
09.12.2007 - Midgårds - Luokka 4. 100 cm (ERJ) - suhteutettu - 24/40
09.12.2007 - Midgårds - Luokka 3. 110 cm (ERJ) - arvontakone - 20/27
14.07.2007 - YT Kukkaketo - Luokka 8. 70-90cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 10/18
27.06.2007 - VIHY - Luokka 5. 80-100cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 2/7
27.06.2007 - VIHY - Luokka 4. 90cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 3/6
26.06.2007 - Kilpatalli Anio - Luokka 6. 100cm(ei jaoksen alainen) - estearvontakone - 14/14
26.06.2007 - Kilpatalli Anio - Luokka 5. 90cm(ei jaoksen alainen) - estearvontakone - 14/23
25.06.2007 - KK Raesokeri - Luokka 3. 80cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 1/13
25.06.2007 - KK Raesokeri - Luokka 2. 70cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 10/11
17.06.2007 - KTOR - Luokka 3. 90-100cm(ei jaoksen alainen) - estearvontakone - 3/12
17.06.2007 - KTOR - Luokka 2. 70-80cm(ei jaoksen alainen) - estearvontakone - 8/10

Kenttäkilpailut - Sijoitukset tummennettuna - 0 sijoitusta

25.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 17/27
24.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 27/27
24.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 25/25
18.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 17/24
17.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 16/24
15.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 16/25
14.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 9/13
13.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 7/13
12.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 10/11
7.12.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 10/11
23.11.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ) - 17/25
18.11.2008 - KUTSU - Helppo (KERJ:n marraskuun cup) - 30/76
10.12.2007 - Midgårds - Luokka 4. he a, 110 cm, 100 cm (KERJ) - arvontakone - 22/30

Maastoestekilpailut - Sijoitukset tummennettuna - 3 sijoitusta

27.4.2008 - Whitebrook - Luokka 2. 100cm (MEJ) - arvontakone - 4/18
25.4.2008 - Usvajärven ratsastajat - Luokka 3. 60-100cm (MEJ) - arvontakone - 2/10

03.11.2007 - Ferraro - Luokka 2. 100 cm (MEJ) - arvontakone - 24/25
03.11.2007 - Ferraro - Luokka 2. 90 cm (MEJ) - arvontakone - 18/25
14.07.2007 - YT Kukkaketo - Luokka 2. 50-70cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 2/22
02.07.2007 - Ponitalli Snöggur - Luokka 1. 40-60cm(MEJ) - arvontakone - 15/18
30.06.2007 - Välähdys - Luokka 2. 50-60cm(MEJ) - arvontakone - 3/12
30.06.2007 - Välähdys - Luokka 1. 30-40cm(MEJ) - arvontakone - 9/9
23.06.2007 - VIHY - Luokka 3. 90-100cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 3/9
23.06.2007 - VIHY - Luokka 2. 80cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 2/2
22.06.2007 - VMR - Luokka 1. 50-60cm(MEJ) - arvontakone - 14/14

Jälkeläiset

o. Jamison Belv - ast.? - synt. 20.2.2010 - i. JH Bill Kaulitz
t. Daffodil Belv - ast. 12.11.2009 - synt. 26.12.2009 - i. Dexter Shreed
o. Armani BE - ast. 12.8.2009 - synt. 9.9.2009 - i. Art Cuevito
o. Aliak BE - ast. 23.3.2009 - synt. 20.4.2009 - i. Art Cuevito
t. Penarwen BE - ast. 13.1.2006 - synt. 12.2.2008 - i. Missway's Playtime
t. Darleen BE - ast. 10.12.2006 - synt. 25.12.2006 - i. Dominiclus KN

Valmennukset

Kouluvalmennus
Heti aluksi teit Deralle selväksi, että nyt tehdään töitä. Kuitenkin tamma pelleili hetken, mutta sait sen päättäväisellä asenteella ja napakoilla avuilla kuosiin.
Alkuverryttelystä teimme monipuolisen volttien, pysähdyksien ja käynti-ravi siirtymisien avulla. Yritimme saada Deran herkiksi avuille ja innostumaan tulevasta harjoituksesta. Tamma kulki melko reippaasti ja teki pyydetyt asiat kuuliaisesti. Jos pyydät Deraa tekemään jonkun tehvävän, anna sen suorittaa liike/tehtävä loppuun. Jouduin monta kertaa huomauttamaan, että jätä ne puristukset, käsien heiluttelu ja raipalla naputtelu pois, kyllä se tamma tekee sen vaaditun tehtävän ilman niitäkin. Kun sen ymmärsit, Dera alkoi kulkea entistä paremmin.
Varsinaisen harjoittelun aloitimme avotaivutuksien muodossa. Aluksi teimme voltteja, koska siitä olisi helpompi lähteä työstämään avoja. Dera taipui rungostaan aluksi kankeasti, mutta volttien ja asetusten myötä avot alkoivat sujumaan. Istuit myös hieman vinossa, mutta huomasit asian ja korjasit asentosi ilman erillistä huomautusta. Heitit myös ulko-ohjan löyhäksi ja pidit sisäohjan kireällä, tästä syystä taivutukset eivät luistaneet. Kaulan pitää olla suorana, joten pidähän jatkossa ohjastuntuma tasaisena. Näitä treenailimme lopputunnin ja avot senkun paranivat loppuakohden.
valmentajana oli Chewy

Kouluvalmennus, aiheena pohkeenväistöt
Deran kanssa alkuun homma meni aikalailla hösseliksi. Tamma ei kuunnellut apuja, ja kulki pää ylhäällä pitkin kenttää ihan miten sattuu. Deralle ei näyttänyt olevan aivan selvää se, että sinä olet johtaja, ja sinua tulee kuunnella. Tamma saatiin siitä sitten kuitenkin ympyrällä tehdyn tehotyöskentelyn jälkeen toimimaan, ja päästiin lämmittelyiden jälkeen asiaan.
Sinulla oli edelleen hiukan vaikeuksia pitää tamma suorana, mutta ristiaskeleita tuli nätisti, ja sinun määräämässäsi temmossa. Dera heitteli kuitenkin jatkuvasti päätään, mikä vaikeutti sinun ohjastuntumasi tasaisuutta. Ehdottaisin tammalle treeniä champooneitten tai gramaanien kanssa, voisin auttaa asiaan.
Päätin sitten kun käyntiväistöt sujuivat pyytää teitä kokeilemaan niitä ravissakin. Päänheittely oli jälleen ongelmana, ja välillä tamma vain ravasi suoraan, joskin hyvää ravia, mutta sitä ei haettu. Kun sitten yhdessä vaiheessa vähän hermostuit tammalle, niin se kuin taikaiskusta muuttui täydelliseksi, ja kulki hyvin, tuli nättejä raviväistöjä.
Valmentajana oli Hrönnfani

Estevalmennus
Tamma puhisi ja tepasteli kun näki kirjavat puomit maassa. Tiesin, että tästä tunnista tulisi vauhdikas.
Aluksi treenailimme ihan vain ravipuomeilla työskentelyä. Dera loikki ja pomppi puomien yli, vaikka niiden yli piti vain ravata. Lukuisien ylityksien ja pidätyksien jälkeen tamma ymmärsi, että puomit ylitetään nätisti ja rauhallisesti.
Rakensin kahdeksikon muotoon radan, jonka estekorkeudet pyörivät siinä seitsemänkymmenen senttimetrin paikkeilla. Laitoin ravipuomin jokaisen esteen eteen, joka auttaisi ratsastajaa ja hevosta ymmärtämään oikein ponnistuspaikan. Kun tulit ensimmäistä estettä kohti, pidätit, pidätit ja pidätit Deraa, joka olisi vain halunnut kaahata ja rymistellä rytinällä esteen läpi. Kuitenkin se hyppäsi melko sulavasti ja korkealta esteen ylitse. Muista myödätä enemmän ja yritä olla kiskaisematta ohjista alastulossa. Pääsit hyvin hyppyihin mukaan Deran valtavista loikista huolimatta. Alastulon jälkeen kesti taas hetken, ennen kuin sait Deran kääntymään seuraavalle esteellä. Tässä vaiheessa neuvoin johtavanohjasotteen, jonka avulla saa hevosen tavallaan kääntymään jo esteen päällä seuraavalle esteelle. Kun sen ymmärsit ja onnistuit käyttämään sitä, käännökset ja aika oli jo paljon parempia. Muista kääntää katseesi ajoissa seuraavaan esteeseen, se auttaa myös huomattavasti.
valmentajana oli Chewy

Estevalmennus 10.6.2009
Seuraava valmennettavani Belvinessä oli Dera, hieman suurempi ja vaaleampi ponitamma, joka näytti jo maneesiin tullessaan siltä, että hän ei aio tanssia kenenkään, varsinkaan ventovieraan valmentajan, pillin mukaan. Alkuverryttelyssä tamma näytti nyrpeää naamaa ja testaili ratsastajaansa, vaikka selässä oli kokenut ja tuttu ihminen. Rupesimme nopeasti verryttelemään Deraa enemmän, ja otimme muutamia pieniä 20cm esteitä ravissa ja laukassa, jotta saimme ponin mielenkiinnon ylle. Deran askeleet olivat kaunista katseltavaa, vaikkakin tamma olisi koko ajan tahtonut mennä vielä vähän lujempaa. Nostimme esteet 50-60cm ja Dera alkoi selvästi kiinnostua ja unohti niskottelunsa. Dera ei hypännyt liian suuresti, se ei selvästikään halunnut tuhlata voimiaan pieniin esteisiin. Ratsukosta kuitenkin näki, että tätä puuhaa on tullut ennenkin tehtyä. Nostimme esteet 80-100cm korkeudelle ja Derasta alkoi löytyä aivan uusia puolia, tamma lisäsi vauhtia reippaasti ja rupesi toden teolla hyppäämään. Dera selvitti radankin pudotuksitta ja tiukoilla käännöksillä, tässäpä aivan loistelias esteponi, jonka kanssa tullaan vielä pääsemään pitkälle!
valmentajana oli Heinuli

Tekijänoikeudet

Layoutin suunnittelu, grafiikat ja toteutus © Viivuska
Kaikki tekstit © Viivuska
Hevosen kuvat © Viivuska

Tämä hevonen on virtuaalihevonen, tätä hevosta ei siis ole oikeasta olemassa.

Etusivu      Esittely      Kilpailut      Majoitus      Muu toiminta      Muuta

Rownshock on virtuaalitalli - Rownshock is a sim game stable
layout ja tekstit © Viivuska - kuvat © Windchase